söndag 6 februari 2011

Sex är det bra träning?

Kan man bli vältränad av att ha sex och hur påverkas sexlivet av träning

Det som händer när vi har sex är att det frigörs olika hormoner som får kroppen att känna tillfredsställelse. Det är framförallt dopamin och seratinin som utsöndras från hjärnan. De är beroende framkallande hormoner som också utsöndras vid träning och intag av droger. Då i mycket större skala. Det är troligtvis en anledning varför man blir beroende. Hormonerna som vi får av en orgasm gör oss avslappnande och fungerar som kroppens egna sömnmedel. Det har länge diskuteras om man blir slö inför viktiga tävlingar och matcher när man har sex, men enligt de senaste forskningen kan man inte se några sådana samband.

Att bedriva fysiks träning har massor av effekter på sexlivet. Blodcirkulationen och ämnesomsättningen ökar och vi känner oss nöjda med oss själva. Just blodcirkulationen gör ökad blodtillströmning till könsorganen vilket kan ge mer njutning i sängen. Träning förbättrar även kroppsuppfattningen och konditionen. Den största anledningen varför folk tränar tror jag är att man vill se snygg ut. Det kan göra att man känner sig mer nöjd med sig själv och inte är rädd för att vara naken inför sin partner. Specifik träning av bäckenbotten musklerna leder till ökad orgasmer. Om du är intresserad bör du inte fråga mig hur man tränar bäckenbottenmusklerna. Det måste jag plugga på. Hittade en bra länk

Hur många kalorier gör man av med under en sexakt?
Nu ska jag lära er hur man räknar fram kaloriförbrukning av en aktivitet. Jag använder den här länken eller en bok från PT utbildning för att få fram et MET värde. Det är ett värde hur många gånger mer energi man gör av mer än vid sittande vila som har ett MET värde på 1.0. Sex har ett värde på fem. Det betyder att man gör av med fem gånger mer energi vid sex än när man sitter still på en stol. En normal sexakt är i genomsnitt i fem minuter. Om man ska göra det korrekt ska man ta hänsyn till sin vikt när man beräknar MET men vi kan säga för enkelhetens skull att man gör av med en kcal per minut i vila. Det betyder att man kan räkna 5*5 vilket betyder att man gör av med ca 25 kcal under en sexakt. Grattis du har precis gjort av med en halv dl cola.

 
Om man bortser från energiförbrukningen har man sett att regelbunden sex kan minska dödligheten i hjärtinfarkt lika mycket som regelbunden träning. Kanske ska fråga chefen om vi ska ha sex som gruppträning. Skoja bara då får nog svensken sparken.

Ursäkta uppdateringsfrekevensen jag har tränat och jobbat mycket den senaste tiden

Det här inlägget tillägnas min syster tillika fru i Kalmar. Internskämt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar