söndag 13 februari 2011

Hur man skaffar magrutor

Att kunna visa upp en snygg sixpack är kan oftast se som definitionen på en vältränad kropp. Jag vet att många inte säger det högt men det är en anledning till att man går och sliter dag efter dag vecka efter vecka på gymmet för att få fram magrutorna.

Vad gör folk för att få fram sina magrutor och vad tycker jag att man ska göra?

Det man ser att folk tränar på gymmet är att de sitter i olika magmaskiner och drar hänger och slänger med vikterna. Mer gånger man kör mer fett förbränner man på magen. Då kan man ju göra hundra repitioner. Då får man bort allt fett på magen. Det är hur vanligt som helst att man ser den varianten
För det första så kan man inte punktförbränna fett. Det är kroppens hormoner som avgör vart kroppen förbränner inte vilka muskler som arbetar. Om man nu kunde punktförbränna fett borde feta människor vara smala i ansiktet eftersom de använder tuggmuskler mycket.

Om man inte kan punktförbränna hur ska man då få fram magrutorna?
Det handlar om att få ner fettprocenten på kroppen för att  magrutorna ska bli synliga. En fettprocent för män under 7-8 procent är det som krävs för att man ska ha tydliga rutor. Jag vill inte rekommendera kvinnor att skaffa sig magrutor utan tillräckliga kunskaper om kost och träning.
För att reducera fettprocenten är en hel vetenskap som jag inte ska gå igenom just nu, men det handlar om att äta mindre energi än vad man gör av med under en längre period.
För att öka sin energiförbrukning ska man träna mycket konditionsträning. Det förbrukar mycket mer energi än styrketräning. För att komplicera det lite mer kan tilläggas att styrketräning ökar muskelmassan. En ökad muskelmassa ökar kroppens basala ämnesomsättning (BMR) det vill säga hur mycket energi som kroppens organ behöver för att fungera på ett korrekt sätt. Kroppen använder en viss mängd energi under dygnet utan att den utför någon egentlig fysisk aktivitet, det vill säga då individen är vaken men befinner sig i vila.
 Det går åt en hel del energi bara för att hålla kroppen igång. De inre organen ska fungera, hjärtat ska slå, hjärnan ska koppla och så vidare.  Varje kilo muskelmassa ökar kroppens BMR med 12 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar